Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάρια προς υποψήφιους δημάρχους

Παραθέτω δύο βίντεο που θεωρώ ότι είναι πολύ επίκαιρα, λόγω των επερχόμενων εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρότεινα σε όλους τους υποψήφιους δήμαρχους, αλλά και στα στελέχη τους και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να τα δουν πολύ προσεκτικά.

Αν όμως τύχει και τα παρακολουθήσουν οι δημότες της πόλης –πριν τις εκλογές- πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα έργα και τις υποσχέσεις των υποψήφιων δημάρχων.
Αξίζει να τα δείτε, πιστέψτε με.

Το πρώτο αφορά έναν πρώην δήμαρχο ( που δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα ). Κατάφερε να κάνει ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1000 μέτρων στη Μαγνησία πρότυπο ανάπτυξης, όπου η ανεργία είναι μηδέν, το κατώτερο εισόδημα των δημοτών είναι περί τα 30.000 ευρώ και υπερδιπλασίασε τους κατοίκους του χωριού από 300 σε 700.  Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί.

Το δεύτερο βίντεο αφορά στο πως οργανώνεται μια σύγχρονη πόλη, που λαμβάνει υπόψη της τους δημότες της και φυσικά τις τεχνολογικές εξελίξεις. Προφανώς δεν είναι μια πόλη στην Ελλάδα, αλλά στο Πόρτλαντ της Αμερικής.

Οι τοπικές αρχές επένδυσαν στην τεχνολογία του ψηφιακού γεωχώρου  (geospatial technologies) διότι κατάλαβαν ότι με αυτό τον τρόπο αφενός θα εξοικονομούσαν χρήματα αφετέρου δε θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τους πολίτες και θα έκαναν τη ζωή τους στην πόλη καλύτερη. Δημιούργησαν τους τοπικούς ψηφιακούς χάρτες για να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους δημότες σχετικά με την κίνηση στην πόλη, τα δημόσια έργα, τα προβλήματα, κλπ. Επιπλέον στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας οι δημότες μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ενημερώσουν μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου τις αρχές για προβλήματα στην πόλη τους. Αλλά και να κρίνουν τις δημοτικές αρχές.

Δείτε το βίντεο

Οπως έχουν γράψει και άλλο, πριν από μένα, αυτά τα βίντεο είναι πραγματικά σεμινάρια προς υποψήφιους δημάρχους. Ας τα δουν λοιπόν οι υποψήφιοι και ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη. Διότι θα κρίνονται καθημερινά για τις πράξεις τους, τις πράξεις των συμβούλων τους, αλλά και τα έργα τους.

Και εμείς ας σκεφτούμε σοβαρά ποιους θα ψηφίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου