Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ενωση Πολιτων Χαϊδαριου

Προχθές έλαβα αυτό το δελτίο Τύπου - ανακοίνωση. Θεώρησα ότι πρέπει να το δημοσιεύσω διότι, είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση που φαίνεται να θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο μας και συνεπώς θα πρέπει να τους δοθεί βήμα και η δυνατότητα να απευθυνθούν στους Χαϊδαριώτες.

Αναμένουμε να μας ενημερώσουν σχετικά με τις βασικές αρχές που το διέπουν ως κίνημα, αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί ως κίνημα (για ποιο λόγο δημιουργήθηκε και που αποσκοπει).  Οπως και να έχει, ας δούμε τι λένε και τα σχόλια δικά σας.

Πρώτη  επίσημη  ανακοίνωση της νέας  δημοτικής κίνησης Χαΐδαρίου που από  ότι  φαίνεται  θα  ταράξει  ακόμα  περισσότερο τα ήδη ταραγμένα  νερά  στο  Δήμο  Χαϊδαρίου.
Χαϊδαριώτισσες, Χαϊδαριώτες,
Φίλες και Φίλοι ,
Γνωρίζοντας ότι το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας απαιτεί την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων και περισσότερων Πολιτών στο Δημοτικό γίγνεσθαι και με την πεποίθηση ότι η διαφορετικότητα αποτελεί προϋπόθεση της σύνθεσης και της ποιότητας , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η μνημονιακή λαίλαπα ισοπεδώνει τις δημοκρατικές , οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις και οδηγεί την Αυτοδιοίκηση σε πλήρη αφανισμό , πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι της πόλης μας συναποφασίσαμε με να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια δημιουργίας της Δημοτικής Κίνησης με την ονομασία Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου .
-     Είμαστε όλοι Πολίτες του Χαϊδαρίου με κοινή Πολιτισμική ταυτότητα , κοινές αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας , αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα , αντιλαμβανόμαστε  ότι συγκυριακά ή συνειδητά ζούμε στον ίδιο τόπο και θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτόν .
-     Πιστεύουμε στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τους Πολίτες  και αγωνίζεται για την συνοχή και την ανάπτυξη του κοινωνικού ιστού .
-     Είμαστε Πολίτες με άποψη και θέσεις για τα Δημοτικά μας πράγματα , με απόλυτη ευθύνη των πράξεων και των επιλογών μας .
-     Αντιπαλεύουμε τα μνημόνια που γκρεμίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας στον οικονομικό και κοινωνικό καιάδα και συμμαχούμε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίζονται  για την ακύρωση των επονείδιστων  μέτρων στην κατεύθυνση εφαρμογής μιας ανθρωποκεντρικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής .
-     Αποτελεί κοινή μας σκέψη ότι η πρόοδος του Χαϊδαρίου προϋποθέτει την δημιουργία ανθρωποκεντρικών συλλογικοτήτων και  Αμεσοδημοκρατικών κινήσεων που θα επιδιώκουν την διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας .
Μια τέτοια Αμεσοδημοκρατική Δημοτική Κίνηση Πολιτών ευελπιστούμε να αναδειχτεί η Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου .
Καλούμε όλες και όλους σας , κάθε ηλικίας  ,που απεχθάνεστε την περιχαράκωση των ιδεών , που κουραστήκατε από τους χρισματικούς  υποψήφιους »σωτήρες» και ‘’μεσσίες’’ , να συμμετέχετε στην κοινή μας προσπάθεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου